Trofeul Shodan 2022

Trofeul Shodan va avea loc in perioada 9-10 iulie 2022, la Biblioteca Judeteana Dinicu Golescu, Arges, in centrul Pitestiului.

Regulament: Trofeul Shodan este o competiție deschisă jucătorilor de GO cu cetățenie română,membri ai unui club afiliat la FRGO, cu taxele, cotizațiile și vizele anuale achitate la zi.
 Înscrierea sportivilor se va putea efectua până la un termen limită comunicat în anunțul competiţiei, cu cel puțin 7 zile înainte de data primei runde; după aceasta dată se consideră terminată perioada de înscrieri.
Taxa de participare este de 50 lei/jucator.
 După terminarea perioadei de înscrieri, sportivii se pot retrage doar pentru motive obiective, bine justificate, trimițând o solicitare arbitrului competiției și Comisiei centrale de competiții, legitimări, transferări și clasificări sportive la email bf@frgo.ro
Lista finală cu participanții înscriși va fi publicată de arbitrul competiției cu 24 de ore înainte de prima rundă.

  • Retragerea din concurs, definitiv, pentru una sau mai multe runde, nu este permisă.
  • Sportivii care nu se prezintă la una sau mai multe runde vor pierde partida/-le prin neprezentare. Sunt exceptate de la această regulă cazurile de forță majoră, așa cum sunt definite în lege. Sportivul care invocă forța majoră este obligat să trimită documentele justificative în termen de 10 (zece) zile de la producere, în atenția Comisiei centrale de competiții, legitimări, transferări și clasificări sportive, la bf@frgo.ro Netrimiterea documentelor justificative în termenul stabilit reprezinta abatere disciplinară.
  • Pot participa sportivii cu ratingul EGD cuprins între 1750 (3 kyu) și 2099. https://europeangodatabase.eu/EGD/
  • Nu vor putea participa sportivii care de-a lungul timpului au confirmat rangul de 1 DAN (2100 puncte EGD) și sportivii care au câștigat Trofeul Shodan în anii precedenți, indiferent de ratingul lor actual.

Trofeul Shodan se acordă dacă sunt întrunite cumulativ urmatoarele condiții:

  • La competiție au participat cel puțin cinci sportivi cu ratingul EGD cuprins între 1750 (3 kyu) și 2099;
  • La competiție au participat cel puțin trei sportivi cu ratingul EGD cuprins între 1850 (2 kyu) și 2099;
  • La competiție a participat cel puțin un sportiv cu ratingul EGD cuprins între 1950 (1 kyu) și 2099;

Dacă sunt întrunite condițiile de la Art. 2 punctul (3), câștigătorul Trofeului Shodan va primi rangul de 1 DAN și ratingul său va fi resetat la 2100 de puncte EGD.
Dacă nu sunt întrunite condițiile de la Art. 2 punctul (3), concursul se va înregistra la EGD, Trofeul Shodan nu va fi acordat în anul respectiv iar ratingul câștigătorului nu-i va fi resetat la 2100 de puncte EGD.

Pentru alte detalii, va rog sa ne contactati prin email la: mirel.florescu@gmail.com sau telefonic la: 0770930415. Programul rundelor va fi afisat in cateva zile.

Parteneri:

Biblioteca Judeteana Dinicu Golescu – Arges

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × five =